SilverMagpies blogg

Ångest

Vissa dagar är det tungt. Det är så svårt att ha balans mellan skola och vardag, att vara student och mamma, eller yrkesverksam och mamma för den delen. Jag klarar inte av morgon- och kvällsrutiner. Helt slut bara av tanken. Och att det ska fortsätta, varje dag i flera år till. Jag orkar inte med allt som jag vill orka. Har redan gett avkall på det privat sociala för flera år sedan, vad mer kan jag dra in på?

Får världens ångest, känner mig kvävd och fångad. Den här utbildningen är så rolig, krävande ja, men rolig och det känns som rätt väg, rätt yrke. Men jag får inte ihop alla pusselbitar. Fokuserar jag på skolan orkar jag inte med vardagsrutiner och att vara mamma och fokuserar jag på att vara mamma och fungera i vardagen orkar jag inte med skolan. Hur ska jag orka arbeta sedan? I flera år? Här om dagen dog jag nästan av bara tanken att göra matlådor åt mig själv varje dag för resten av mitt liv…

Jag vill bara gå i pension, redan. Men då blir det inget socialt alls och då mår jag dåligt för det istället. För på fritiden har jag inga vänner, så det skulle bli ensamt. Jag har bara min son och min mamma. Mycket mer än så orkar jag helt enkelt inte med, inte som det känns just nu i alla fall.

Jag vet, ett steg i taget. Nu är det en redovisning att få undan. Tänk inte på något annat, bara redovisningen idag, blocka allt annat så får jag ta nästa steg imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 − 10 =