SilverMagpies blogg

Året som gått

Sist jag bloggade var i somras. Jag har varit väldigt off grid och bara använt nätet till att kolla mejl och skriva räkningar i princip. Men nu känner jag att det är dags att blåsa liv i bloggen igen, så jag har ägnat lite tid åt att uppdatera den (ej klart ännu) och nu kommer äntligen ett riktigt inlägg också!

Musse har bott här i snart ett år. Det går lite fram och tillbaka, relationen mellan honom och Kitty. I somras fick hon bo hos mamma ett tag, så att jag på egen hand kunde lära känna den stora grå katten bättre. Han är väldigt snäll och go, lite skygg och reserverad mot främlingar, men älskar att gosa när han väl förstått att mina gäster är ofarliga. Jag älskar hans långa ben och svans (mamma brukar säga att svansen ser ut som en orm som svajar med huvudet). Han låter mer än Kitty (som bara brukar jama när hon behöver hjälp, eller vill ha gröna ärtor), jamar ganska så ynkligt och kommunicerar främst med kurrande läten. Han älskar att stångas med huvudet och då kan både jag och sonen få några blöta pussar!

Han är otroligt vacker! Jag brukar sitta och titta på hans päls ibland, som först bara ser grå ut, men när man ser närmare efter ser man att varje lite hårstrå har lager av olika mörka och ljusa nyanser grått, så han ser väldigt blank ut 🙂.

Nu i dagarna försöker han sig på att slicka Kitty på huvudet, men det faller henne inte i smaken. Vet inte om hon kanske tycker att han tar över hennes doft? Han får sig några smällar, men så vitt jag sett håller hon klorna indragna och det har inte blivit några skador på någon av dem. Det är inte helt idealiskt. Både jag och mamma funderar på att låta Kitty bo hos henne igen, men då vill hon att jag försöker hitta ett nytt hem åt Musse. Det tar emot. Jag älskar dem båda och han ser verkligen ut att trivas här! Nu på sistone tycker jag dessutom att det har blivit lugnare mellan dem. Jag behöver bara se till att de tre lådorna är rena och fyllda med sand. Äta mat gör de bredvid varandra utan problem (konstigt nog), bara Kitty få ha matskålen till vänster. De sover i min säng båda två. Musse mellan eller bredvid mina ben och Kitty uppe vid huvudet. Det är himla mysigt!

Annars är favoritstället just nu ovanpå elementet. De turas om att ligga där. Musse har annars en bra plats i sin hängmatta eller uppe på bokhyllan. Kitty sover som vanligt oftast hos mig i soffan (och även när jag går på toa!) eller på min skrivbordsstol om elementet är upptaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 + 18 =