SilverMagpies blogg

Boktips: Vardagsliv med Aspergers syndrom

vardagsliv-med-aspergers-syndrom-om-att-komma-vidare-efter-diagnosen

Jag fick låna den här boken av min arbetsterapeut, och den blev utläst på mindre än en vecka!

Vardagsliv med Aspergers syndrom – om att komma vidare efter diagnosen av Carolina Lindberg och Malin Valsö.

Nu är jag en sån där som kan stanna upp i texten och bli irriterad när något är felstavat, konstigt översatt (i utländska böcker då) eller liknande. Bruket av det könsneutrala ordet hen har jag inte kommit till ro med, även om det nu lär finnas med i SAOL om jag minns rätt, och det här var första boken jag har läst som använder sig av det. Bara sett det på nätet tidigare. Jag fick uppbåda mycket av min mentala kraft för att övertyga mig själv om att jag var larvig som hängde upp mig på det där lilla ordet, och att bara fortsätta läsa!

För det är en jättebra bok! Mycket riktad till vuxna som får diagnosen, lättfattlig och med små roliga ”övningar” eller vad man ska kalla dem, plats för egna reflektioner osv. Sånt gillar jag, så jag tänkte köpa den här boken vid bra tillfälle, bara för den sakens skull. 🙂

Boken är indelad i 6 delar: Att få diagnos som ungdom och vuxen; Diagnosen; Förhållningssätt; Vardagstips; Särskilda utmaningar; Samhällets stödinsatser plus en liten ordlista och litteratur- och webbtips på slutet.

Passar också på att slå ett slag för boken Utomjording på skolgården. Att förstå eleven med Aspergers syndrom (Martian in the playground. Understanding the schoolchild with Asperger’s syndrome) av Clare Sainsbury, som jag läste ganska så direkt efter att jag fick diagnosen. Jag ville liksom börja från början, och den här boken fick väldigt många minnen från barndomen att komma till ytan. En del känslor som rördes upp, men det var värt det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

15 + femton =