SilverMagpies blogg

Bra dag!

Nu börjar balansen återfinna sig. Jag hade några jobbiga dagar, med nästan konstant hjärtklappning och dödsångest om nätterna.

Försökte sysselsätta mig med att städa inför flytten, men lördagen tillbringades nästan helt och hållet i soffan. Haft lätt för att bli nervös för småsaker. Skulle ringa och boka besiktningstid idag inför måndag nästa vecka, en uppgift som det dröjde till eftermiddagen innan jag kunde slutföra. Tillbringade förmiddagen med en kudde tryckt mot magen och försökte resonera med mig själv, att tänk så skönt det kommer kännas när du ringt den där besiktningsmannen!

Jaja, fick det avklarat till sist och har haft en bra eftermiddag med sonen min (som varit med farmor och farfar medan jag mådde dåligt, han förklarade det hela så enkelt: ”mamma blev sjuk i hjärnan för att hon har så många tankar”), trots det lite konstiga vädret; sol och regn om vartannat. Hem efter dagis för mellis, iväg lite snabbt till affären för att köpa mjölk och kuvert för att posta brev till Försäkringskassan igen (passade på att skicka iväg teckningar till olika familjemedlemmar som sonen ritade igår). Hem med glass till frysen (som vi inte kunde låta bli att köpa) och sen tog vi fram sonens cykel när det var sol ute, och cyklade iväg till biblioteket.

Min stukade fot är ännu omlindad och lite stel, men gör inte så ont längre, så det blev ordentligt med motion idag för första gången på ca två veckor! Stannade på vägen för att vila nere vid vattnet, då vi satt och pratade om krig och slagsmål och varför sådant händer, och varför sura kompisar vägrar prata eller nicka eller skaka på huvudet så att det inte går att förstå vad de vill! Fortsatte till biblioteket, där sonen min inte alls hade glömt att vi skulle ha en bok om hur bebisar kommer in i magen. Jo, det frågade han om igår och när han vill veta något kan han inte släppa ämnet förrän han fått svar – och egentligen inte efter det heller, då ska det funderas och diskuteras mycket. Så jag lovade honom en bok med bilder, så jag kunde förklara bättre. Han tyckte bäst om den bok som var mer för äldre barn, tonåringar rentav, med fotografier istället för ritade bilder, och vi kikade lite i den innan jag tyckte att en bibliotekarie borde tillkallas, för att hjälpa oss hitta böcker mer för hans nivå. Inte helt lätt, för han ville inte ha en bok om vad som händer när bebisen väl är i magen, utan han ville veta exakt hur den kom in i magen och några förenklade förklaringar dög inte!

Jag har inga problem med att diskutera sex och befruktning, så länge jag känner att den jag pratar med också är öppensinnad och intresserad på ett vettigt sätt. Det jag hade svårt med var att veta just hur jag skulle förklara så att han förstår vad jag menar (han blir 5 år i augusti). Tre böcker lånade vi med oss hem, och jag tycker han förstår fantastiskt bra hur det går till nu. Pappan har en snopp för att de där som simmar (spermier var ett ord han inte tog till sig) ska komma in i mammans mage, och mamman har ett ägg som de simmar in i, och hon har en snippa så att bebisen kan komma ut. Jepp, enkelt och bra, mer komplicerat än så behöver man inte göra det. 🙂

Idag känner jag mig som den perfekta mamman! Jag är kanske inte så där gosig eller lekfull, men jag tycker om att lära ut, dela med mig av vad jag kan, för det är så kul när jag ser direkt i hans ögon hur han kopplar ihop saker och ting. Och jag tycker om att sitta och teckna och måla med honom (om han bara kunde sitta still i mer än fem minuter). Bestämmer mig för att införa biblioteksbesök oftare, en gång i veckan åtminstone!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 × 2 =