SilverMagpies blogg

Day 03 – Your favorite series

Tredje dagen – min favoritserie.

Jag följer sällan serier då jag lätt tröttnar. Jag vill gärna se slutet på tunneln och serier tenderar att bara bygga på med fler böcker så att de aldrig tycks ta slut det blir jag bara så trött på!

Men jag gillar Terry Pratchetts böcker om Skivvärlden, läser dem nog aldrig i rätt ordning och har inte läst alla, men jag brukar skratta gott åt hans äventyr som inte heller behöver läsas i kronologisk ordning. Alla, så vitt jag vet, förutom de två första av Pratchetts böcker om Skivvärlden är fristående, även om många karaktärer kommer igen i flera av dem. Särskilt mycket gillar jag de böcker som handlar om den värdelösa trollkarlen Rensvind och hans vandrande väska Bagaget. 😄

Den första bok jag läste var nog Trollkarlens stav redan i yngre tonåren, och sen har jag bara fortsatt läsa de böcker jag snubblat över på biblioteket eller i diverse bokklubbar jag varit med i. Detta är böcker som lockar fram ohejdade skrattattacker hos mig, jag fullkomligt älskar dem! Kan dock säga redan här att de böcker som handlar om de Små Blå Männen bör läsas på engelska, för deras lite speciella dialekter funkar helt enkelt inte i en översättning. Tycker jag då. 😉

1 reaktion på “Day 03 – Your favorite series

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − fem =