SilverMagpies blogg

Day 04 – Favorite book of your favorite series

Fjärde dagen – favoritboken i favoritserien.

Det här var svårt. Valet stod främst mellan Döden ligger lågt, Eric och Mort. Tillslut kom jag fram till att min favoritbok i serien om Skivvärlden av Terry Pratchett nog är Mort. Det var ett tag sen jag läste den, men det jag minns är just humorn, intrigerna och det fullständigt vansinniga och otänkbara som lyckas hända!

Den här boken handlar om tonåringen Mort som lyckas få arbete som lärling hos Döden. Det visar sig snart att Mort inte är lämpad att slussa själar bort från världen, då han blir förälskad i prinsessan Keli som ska lönnmördas. Mort dödar lönnmördaren istället vilket Ödet inte tänker tillåta. Verkligheten fortsätter i den uttänkta banan och pressar långsamt prinsessan ut ur tillvaron. Frågan är om Mort kan rädda henne?

Jag tyckte den här boken var så hejdlöst rolig, men nog är det svårt att låta den vara nr 1 då böckerna jag nämnde här ovan är minst lika hysteriska!

1 reaktion på “Day 04 – Favorite book of your favorite series

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

4 × 3 =