SilverMagpies blogg

Day 05 – A book that makes you happy

Femte dagen – en bok som gör mig glad.

Ärligt talat Studsmamman av Ylva Liljeholm!

Det är en barnbok som jag och min lillasyster fick av vår mormor för flera år sedan. Jag var lite äldre, kanske 10 år redan, men jag minns att jag fick läsa den för systern min väldigt ofta. Det gjorde inte mig nåt, för från första uppslaget skrattade vi båda två så hysteriskt att tårarna sprutade! Mamma läste den också och skrattade nästan lika mycket, så jag vet att den funkar för vuxna också. Men boken blev kvar hos systern min så jag har inte läst den på flera år. Ändå dök denna boktitel helt självklart upp i huvudet när jag läste dagens fråga. Att skratta så att tårarna sprutar och det nästan är omöjligt att läsa vidare för att man vrider sig i skrattkramper, det är enligt mig resultatet av en väldigt bra bok! Det jag minns bäst är när Studsmamman blev så förvånad att hon tappade hakan och sedan satte tillbaka den snett så hon inte kunde prata ordentligt på ett tag. 😂 Kan nog tänka mig att detta skulle bli en bok för mig att plocka upp när jag är sjuk. Då den är lättläst och simpel men samtidigt rolig känns det som ett bra alternativ när man inte riktigt orkar med tyngre läsning men ändå behöver försvinna från verkligheten ett tag. Har däremot märkt att den är väldigt svår att få tag i numera, det blir knappt några sökträffar förutom bibliotekssidor när jag googlar på titeln och några bilder på omslaget hittar jag inga alls. Mejlade min kära syster och hon tog då bild på boken, så jag har något att visa upp för er! Tack till henne, alltså. 🙂

Handlingen då? Kan skriva upp baksidestexten som systern min också skickade med så snällt:

Piff!, poff!, hörs det plötsligt i Stora Parken och Gubben med rocken dyker upp från ingenstans. Han breder ut sin väldiga rutiga rock, och på insidan är den som en filmduk. Han visar underbara filmer från Russinlandet. Där finns hur mycket godis och leksaker som helst, men det är bara barn som får titta på filmerna. Alla barnen bara längtar till Russinlandet. Om de kliver in i mannens rock försvinner de iväg dit. Piff!, poff!, så är de borta. Kvar står Studsmamman, arg som ett bi. Studsmamman är ingen vanlig mamma. Hon har svart, yvigt hår och randiga kläder och ser ut som om hon rymt från en cirkus. Och hon studsar när hon går. En lagom galen historia med mycket spänning och massor av humor.

1 reaktion på “Day 05 – A book that makes you happy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

4 + fem =