SilverMagpies blogg

Day 24 – A book that you wish more people would’ve read

Dag 24 – en bok jag önskar att fler människor kunde läsa.

Svärdet i stenen: den kung som är och den som ska komma (The Once and Future King) av T. H. White (har visserligen ingen koll på om den blir flitigt läst eller inte där ute i världen, men jag har inte själv träffat någon som har läst den, förutom en av mina kusiner).

Utgåvan jag har innehåller alla fem böcker och är på sammanlagt 780 sidor. Min kusin råkade få dubbletter av denna på en av sina födelsedagar för några år sedan, så då fick jag den ena – vilken oväntad lycka!

T. H. White (29 maj 1906 – 17 januari 1964) måste ändå ha varit en av de klokaste människorna i modern tid! Älskar verkligen vartenda ord han präntat ner i den här boken, varje mening, varje stycke!

Svärdet i stenen är bara… Wow, svaret på hur livet bör levas! 😃 En stor dos humor, en lika stor dos visdom och sedan en nyttig skopa ifrågasättande! Det här är en sån där bok jag önskat att jag hade skrivit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

tjugo + tretton =