SilverMagpies blogg

Day 30 – Your favorite book of all time

Dag 30 – min absoluta favoritbok.

Har nog ingen. Nej, ingen bok sticker ut mer än den andra som jag kan minnas just nu i alla fall.

För sakens skull kan jag ändå ta upp en bok som jag vet att jag sträckläste när jag gick på högstadiet. En lärare rekommenderade den, jag lånade den på skolans bibliotek och blev så tagen att jag faktiskt skrev upp vad varje kapitel handlade om i min dagbok ett par dagar senare! Nämligen Momo – eller kampen om tiden av Michael Ende.

Helt underbar berättelse om den föräldralösa Momo som flyttar in i en teaterruin och fångar allas hjärtan. Ingen har nämligen en sådan förmåga att lyssna som Momo, och stadens invånare känner sig lättare till sinnet efter att ha pratat med henne. Men herrar i grått dyker upp och stjäl tid, vilket gör världen grå och trist och Momo ger sig ut för att rädda sina nya vänner tillsammans med sköldpaddan Kassiopeja, som kan se en halvtimme fram i tiden, och mäster Hora (det latinska ordet för ”timme”) som bor på den plats där tiden kommer ifrån.

Mycket varmt rekommenderad bok även åt vuxna, i mitt tycke!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

tre + 5 =