SilverMagpies blogg

Disneyklassiker – Eras

Jag fick för mig att skriva lite om film, specifikt Disney-klassiker och deras uppdelning i så kallade eras. Jag råkar nämligen älska Disney-filmer och samlar särskilt på klassikerna (ni vet, de med fina nummer på ryggarna). Det finns i skrivande stund 56 stycken (lite beroende på hur man räknar tydligen, Dinosaurier till exempel har enligt Wikipedia nummer 39 men i den svenska listan har Kejsarens nya stil nummer 39… Alltså lite osäker på hur detta går ihop, någon som kan upplysa mig om det?

Men jag har valt att följa de listor som räknar in filmerna i de olika eras som filmerna har blivit indelade i, om det är officiellt av Disney eller olika fans vet jag inte säkert, men uppdelningen nedan verkar vara den mest allmänt vedertagna, även om namnen på dessa olika eras kan variera lite.

Jag har valt att dela upp det här i flera inlägg, för jag märkte när jag började skriva att det blev lite väl maffigt för ett enda blogginlägg. Varje era får således ett eget inlägg de kommande dagarna och jag länkar till dem ovan allteftersom 😊

Titlar med grön bock har jag i min ägo och således alldeles säkert själv sett, men även några av dem utan bock har jag sett.

Spoilervarning förstås, jag skriver bara av mig här och tänker inte närmare efter om jag avslöjar något viktigt eller inte, så – you have been warned!

8 reaktioner på “Disneyklassiker – Eras

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 − 1 =