SilverMagpies blogg

Förändringsmardröm

Börjar så smått vakna. Väckt av katter kl 06 en söndagsmorgon känns väl sisådär, men just idag hade jag en jobbig dröm så då var det helt ok att vakna.

Nattens dröm handlade om förändringar. Aspisar är inte en fan av sådant, även om vi kan lära oss hantera det. Själv har jag till exempel alltid gillat att möblera om och byta rum. Till och med flytta är spännande för då får jag inreda. Däremot får ingen annan möblera åt mig och jag gillar inte när folk rör mina saker eller flyttar på dem. Fick ett raseriutbrott på stackars mamma när hon ställde undan alla grejer från min fönsterbräda för att kunna rengöra fönstret exempelvis … Den absolut största fördelen med skilsmässan från min exman är just det faktum att han inte längre har rätt att flytta på något i lägenheten!

Nu har jag barn så vissa saker måste jag lära mig att leva med, och på det stora hela anser jag att min son är mycket nyttig för mig. Tack vare honom lagar jag mat, kommer ut, har blivit mer social och utvecklar hjärnan i alla de situationer han utsätter mig för. Han vet om att jag har Aspergers syndrom, det kändes viktigt för mig att han fick veta det så tidigt som möjligt så att jag kan förklara på ett enklare sätt när jag betett mig annorlunda. Som när han bara ville ha en kram en gång och jag var mitt i något helt annat och var tvungen att analysera hela situationen först innan han kunde få den kramen (jag kände mig som en idiot).

Nattens dröm handlade om förändringar på jobbet. Jag har varit hemma några dagar på grund av värk i ryggen. I drömmen hade jag kommit tillbaka till jobbet efter dessa dagar och konstaterat att det tydligen redan var dags att julpynta. Nåväl, det gick väl an. Men att skåpen blivit proppade med småsaker där jag ville ha glas var inte riktigt lika ok. När jag skulle jaga rätt på min chef var hela våningen ombyggd dessutom, jag kände inte alls igen mig och tillslut hade jag sådan panik att jag inte ens visste vem jag själv var! Det var riktigt skrämmande!

Så nu ligger jag gladeligen och gosar med Musse, som bestämde sig för att slå sig ro igen på min mage. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv + sex =