SilverMagpies blogg

Gömmor och andra små äventyr

Jag har skaffat ny dator, tog ett tag att skaffa Photoshop och andra program som är absolut nödvändiga, nu har jag en gratisperiod så passade på att fixa till lite foton på katterna och sen får jag se vad jag gör. I alla fall, ingen riktig ork för bloggande på sistone, men nu får det verkligen bli en ordentlig uppdatering!

Det går ganska bra. Musse har visat sig gilla trånga utrymmen, så här om dagen låg han några timmar i byrålådan innan det hela upptäcktes när han vaknade och började jama att han ville ut. Jag låg och läste kvällssaga för pojken och eftersom jag har svårt att avgöra varifrån ljud kommer fick jag panik när jag tyckte att jamanden kom från fönstret! Jisses, har jag glömt honom på balkongen och han på något vis har krånglat sig över nätet och tagit sig ut på stuprännan?! Tack och lov inte, då kunde jag andas ut när jag insåg att han var instängd någonstans och efter ett visst irrande hit och dit i lägenheten öppnade jag byrålådan där han tittade fram. Hela tiden satt sonen min i sängen och visste hela tiden vart han var, men han var just då lite aspie och öppnade inte för att jag inte hade sagt det åt honom. Det är rätt intressant med två aspisar i familjen och två katter som förmodligen, likt alla katter, har Aspergers de också 😉.

På balkongen blev han faktiskt också utestängd en kväll. Det är otroligt vad han kan göra sig tyst och osynlig när han vill det! Jag var absolut bombsäker på att jag sett honom gå in till sonen för att sova hos honom (det brukar han göra), så jag blev totalförvirrad en timme senare när någon där ute började jama.  Tur att han kom på att han ville in tillslut, innan jag hade bestämt mig för att gå till sängs!

Roligt och intressant med två katter i hemmet. I köket har de båda missarna kommit överens om neutral mark. Annars håller de sig lite på avstånd, som om de har kommit överens om vissa stigar genom hemmet. Sovrummet är oftast Kittys, medan vardagsrummet är Musses, men de kan byta när de få lust och även sova i samma rum. När de båda är vakna och i samma rum brukar Kitty titta på herren som om han vore en utomjording 😉. Musse i sin tur tycker väl att hon är världens tråkigaste, och ibland får han för sig att försöka leka med henne. Hon ser mycket förolämpad ut. Jag, leka? Pfft! Men hon leker faktiskt ibland, särskilt gillar hon att låta mig kasta en gammal sliten svart råtta strax ovanför henne så att hon kan hoppa upp och slå till den eller fånga den mellan tassarna. Minst en gång om dagen vill hon leka den leken, men inga långa stunder. 10 år tycker inte jag är en ålder att tala om, men Kitty håller tydligen inte med mig.

Jaja, nu var det en sak jag skulle berätta om angående den neutrala marken i köket, men jag villade bort mig lite. När jag ska servera mat då ser de ingenting annat än matskålarna. Båda två svassar runt fötterna på mig så jag nästan snubblar och då ser de ibland förolämpade ut men oftast har de bara ögon för skålarna och märker inget annat. I vanliga fall fräser Kitty lite varnande om Musse kommer för nära henne, men i förra veckan snubblade han över henne, vilket hon inte alls märkte. Hon är rätt liten och han har så långa ben att han stod ovanför henne utan att ens nudda henne och ingen av dem märkte någonting! Bara matskålarna som gällde, haha. Jag höll på att skratta på mig, särskilt sen när de hade ätit upp maten och skulle tvätta sig. Då såg de varandra igen, och Kitty som nyss haft denne långbenta katt över sig fräste lite eftertryckligt igen när han kom för nära henne under tvättningen. Allt som vanligt igen, alltså!

De lessnade på lådan nu i veckan och jag tänkte köpa kattsand på fredag när jag får pengar men det blev istället att beställa på nätet och få hemkört för den mycket missnöjda damen började kissa ner golvet i protest. Musse var inte förtjust han heller, men tydligen mer gentleman för han gick på lådan ändå. Men nu är lådorna rena och har ren, ny sand och Kitty har invigt dem båda.

PS. Ingen av missarna gillade Whiskas. Jag brukar köpa Friskies, men fick för mig att köpa en större påse och då blev det Whiskas med nåt som skulle vara bra för tänderna. Den blev totalratad, katterna svälte nästan sig själva (de åt lite om jag blötte upp den). När jag beställde sand passade jag på att köpa en mindre påse Royal Canin för innekatter och den slukade de på bara nån minut! Så nu vet jag det, i fortsättningen får det bli 10 kilossäckar från Royal Canin!

3 reaktioner på “Gömmor och andra små äventyr

  1. kräsna katter men de ligger iaf i samma säng peace o ying o yang tecken så passande på halsbanden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem + 17 =