SilverMagpies blogg

Introduktion del 1

Dagen efter Musse flyttade in, och det går sakta men säkert framåt 🙂.

Just nu sitter katterna i samma rum utan att morra åt varandra, och det räknar jag som ett framsteg!

Igår fick Musse (som jag hela tiden säger fel namn till, av någon anledning säger jag Måns istället) bo i köket, där jag hade satt in en toalett, fyllt på matskål och en matboll. Han såg ut att trivas bra där inne, hittade snabbt det krypin jag gjorde i ordning åt Kitty för flera månader sedan men som hon knappt brytt sig om. Jag lämnade honom ifred ett tag, men började sedan varva mellan missarna för att föra över dofterna till dem.

Hela natten bodde han också i köket, vilket gick väldigt bra, han var så tyst så där inne och Kitty låg hos mig i sängen.

Frukost fick de också i varsitt rum, men sedan fick Kitty vara i sovrummet med stängd dörr medan Musse fick se sig om i resten av lägenheten.

Löpande under dagen har jag låtit katterna träffa varandra, först med Musse inne i sin transportbur och sedan genom en glipa i dörren och slutligen utan barriärer förutom mig.

Därefter har Kitty trivts bra uppe på bokhyllan, där hon har kunnat hålla koll på Musse som inte längre vill sitta instängd i köket.

Nu går Kitty sakta runt i vardagsrummet och luktar, medan Måns ligger avslappnad på mattan. Han har haft fullt upp med att sätta sina dofter på allt i hemmet så inte undra på att han är trött nu.

Jag hoppas det går bra med katterna, än så länge har de mest morrat och fräst åt varandra och Kitty är inte så avslappnad som jag är van vid, men jag ska ge det några dagar och se om det vänder. Ingen av dem har vänt några aggressioner mot mig, och det känns som att Kitty ändå litar på mig (ja, nu hoppade hon upp på skrivbordet intill mig).

1 reaktion på “Introduktion del 1

  1. kitty som är van ensamkatt kanske tar tid på sig att acceptera en inkräktare på sitt revir men håller tummarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 − 2 =