SilverMagpies blogg

Kitty på semester

Kitty gillar att följa med mig ut på små äventyr. Hon tycker till om med om att åka till veterinären, för där får hon uppmärksamhet 😉. Jag skaffade en bra kattryggsäck, sele och en korg med galler över till cykeln. Senaste utflykten ledde till mamma. Och där blev hon kvar. När jag skulle hem igen försökte jag få in henne i kattväskan, hon smet ut. Sedan satt hon och bligade på mig från under mammas säng. När jag tog på mig skorna kom hon fram, smög ut i hallen och gjorde därefter en rusning in i vardagsrummet.

Jag tyckte att hon talade om väldigt tydligt att hon minsann inte tänker följa med hem igen! Hos mamma är det lugnt och tyst, inga andra katter och inga barn. Sagt och gjort, jag gick iväg och köpte sand och mat till min envisa dam och gick sen smått snopen hem själv till Musse.

Nu har det gått ett par veckor och hon visar fortfarande inga tecken på att vilja följa med hem igen. Däremot vill hon att jag ska hälsa på ofta. Hon blir alldeles salig! Buffar och spinner och klättrar och beter sig allmänt kärlekskrankt! 🙂

Musse har också blivit gladare, han verkar lugnare, pratar mer med mig (jamar ofta den här katten) och ligger och myser.

Vad har jag lärt mig utav detta då? Jo, att katter faktiskt inte är flockdjur. Det visste jag ju redan, men min tanke att Kitty skulle ha lite sällskap när jag började jobba för ett år sedan, var helt fel tanke. Hon ville inte ha sällskap. Korkade människa!

Får se hur länge mamma kan tänka sig ta hand om min lilla dam då. Jag står för kostnaderna, jag står kvar som hennes ägare och betalar för hennes försäkring. Har jag tagit på mig ett ansvar så har jag, sen att katten inte vill bo hos mig är ju sen rätt så sorgesamt men känns ändå skönt att båda katterna är gladare nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 + 7 =