SilverMagpies blogg

Kort om mig

Några snabba fakta om mig, tänkte jag, för att komma igång med bloggandet.

Hur gammal är du? Jag fyller 30 år i september!

Hur gammal känner du dig? Hm, i sinnet känner jag mig inte äldre än 20, men mogen ändå. Orkar inte leka så långa stunder dock, det känns lite trist när jag är med min son men så har det varit i många år och är nog inte mycket att göra åt.

Vart bor du? I en tvåa med min son, två katter och ett litet akvarium med fiskar. Lugnt område, femte våningen, trivs bra här.

Vad har du gjort idag? Det är söndag och min son är hos farmor och farfar i stugan i ett par veckor (!) så jag har softat. Min variant av softning är: ligga i soffan och läsa en medicinbok halva förmiddagen, spela lite Sims, dammsuga, titta på TV, gosa med katterna, läsa lite mer (ute på balkongen denna gång), laga mat, prata med mamma i telefon, och slutligen sitta här tillsammans med katt och chokladbollar.

Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför? Jag tycker om våren och hösten, mitt emellan-säsongerna, när det händer en massa nytt i naturen och det inte är för kallt eller för varmt.

Är du beroende av något? Socker, dessvärre. Choklad. Har suttit senaste veckan med att leta recept på socker- och glutenfritt för att försöka rädda min mage. Planeringen går utmärkt. Själva utförandet, nja.

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Här och nu. Har det hur bra som helst. 🙂

Vad är du på för humör just nu? Nöjd, lugn.

Vilket är ditt favoritgodis? Från affären så är det Snickers jag har svårt att motstå, men jag gör nog helst chokladbollar rullade i kokos åt mig.

Vilken är din favoritaffär? Har nog ingen, jag gillar att kolla i inredningsbutiker och TGR går jag oftast in i när jag är på stan, men affärer där jag köper saker är Coop och Ica.

Är du en morgon- eller kvällsmänniska? Jag är nog lite både och, tror jag. När jag var yngre var jag kvällsmänniska, numera fungerar jag bra både morgon och kväll, men inte däremellan!

Har du blivit sydd någon gång? Ja, jag ett par fjuttiga stygn efter förlossningen, annars nej.

Är du blyg? Gillar inte denna fråga. Under hela uppväxten fick jag höra att jag var blyg, men jag aldrig direkt känt mig blyg. Inte så sjukligt blyg som andra sade att jag var i alla fall. Som äldre kom jag på att jag var introvert, vilket inte är detsamma som blyg och absolut inget fel. Jag fick diagnoser som social fobi och agorafobi, tills det slutligen kom fram en tanke att jag kanske hade Aspergers syndrom. Efter den diagnosen blev bekräftad fick jag rätt hjälp, jag läste massa böcker, gick igenom alla mina gamla dagböcker, bytte inställning och idag pratar jag lätt med andra människor – om jag vill!

Vad heter du i andranamn? Angelika.

Vill du gifta dig? Nej. Jag har varit gift, tänker inte göra om det. Jag blev att må bättre efter skilsmässan, blev mer självständig och mår numera så bra att jag inte vågar riskera att förlora det igen. Dessutom kan jag inte bo med någon annan, det stör min ordning och mina rutiner. Det är tillräckligt med utmaning att dela hem med ett barn (som jag älskar nu och för evigt!)

Har du något smeknamn? Ja, Tika, Tikan eller Tikanson. Också Jessica Karlsson av skäl min tokiga, snälla och goa styvpappa är anledningen till!

Film och serier – vad gillar du att se? Ja, Star Wars, såklart. Sailor Moon. Turtles, diverse fantasy som Sagan om Ringen (inte Hobbit, den var jobbigt lång). På söndagarna tycker jag om att titta på Barnmorskorna i East End och Morden i Midsomer. Gillar lättsmälta deckare, Mrs Marple och Mord och inga visor och liknande. Och sist, men inte minst, the Big Bang Theory!

Favoritbok? Det har jag ingen. Jag läser så otroligt mycket, mest facklitteratur, så det går inte att välja! Favoritböckerna skriver jag själv, det är roligast!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sexton + 9 =