SilverMagpies blogg

Livet utan Kitty

Är inte möjligt, helt enkelt.

Just nu är hon hos mamma och det har varit ok ett tag.

Känns också som att jag fått en bättre chans att verkligen lära känna Musse och snart ska han till veterinären och bli försäkrad och vaccinerad, känns mer säkert.

Kitty har trivts hyfsat bra hos mamma så länge syrran varit där, men nu har hon tydligen blivit deppig och tycker det är dags att åka hem. Jag saknar henne otroligt mycket och har en orosklump i magen jag inte gillar, så nu har jag börjat planera för introduktion igen mellan missarna. Detta innebär inköp av ännu en kattlåda och jag har tillverkat en ”grind” av hård kartong och överbliven tapet så att jag kan dela av lägenheten mitt på. Vill inte ha en eller båda katterna instängda i små rum. Det blir riktigt bra. Vackert? Nej. Men funktionellt.

Enligt alla böcker jag läser om hur man får två katter att tolerera varandra så kommer detta bli en process som tar allt ifrån en vecka till flera månader. Men nu är jag beredd, påläst och redo för aktion!

Dock måste jag vänta några veckor till innan jag kan hämta hem min gamla dam. Måste bli semester först. Men ändringar i lägenheten får börja successivt redan nu, så att Musse (och vi människor) vänjer sig. Kitty gillar variation, hon är ingen typisk katt, busar runt och verkar överlycklig av förändringar, Musse är en typisk katt som sticker och gömmer sig så fort jag ens börjar fundera på att möblera om!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

ett × två =