SilverMagpies blogg

Månadens bok – april 2019

Black Beauty av Anna Sewell! Fint skriven ur en hästs perspektiv i 1800-talets England. Jag hittade en fin utgåva med färgbilder av Cecil Aldin (skulle vilja ha en av dem som tavla här hemma!) Finns så många utgåvor av den här boken med fantastiskt vackra omslag, men jag är så nöjd med att vara ägare till just denna 🙂.

Det var en ganska stor textstil också vilket gjorde den lättläst, även om den var rätt tung att hålla i. Jag kunde inte ligga och läsa utan fick sitta i fåtöljen för att det skulle vara bekvämt.

Det är en gripande historia som tar upp hur det var att leva som häst när vi människor behövde dem för att ta oss fram, arbeta och leva våra liv. Om jag inte missminner mig var den här boken en stor ögonöppnare på sin tid som ändrade lagar för att förbättra hästarnas tillvaro! Jag har alltid gillat Black Beauty, hade den som tecknad film på videoband när jag var liten och har en otecknad version på dvd i min filmhylla idag – otroligt att det dröjt till först nu innan jag faktiskt köpte boken också!

Titel: Black Beauty
Författare: Anna Sewell
Förlag: Calla Editions
ISBN: 9781606600825

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 + tolv =