SilverMagpies blogg

Månadens bok – april 2018

Av de böcker jag läste under april tyckte jag bäst om Coraline av Neil Gaiman. Jag läste den på engelska, då jag tycker mycket om denne författares stil och inte tycker översättningar gör honom rättvisa.

Coraline är en flicka som flyttat med sina föräldrar till ett nytt hem. Hon är en utforskare. Bakom en låst dörr i lägenheten finns vägen till ett annat hem, precis likadant som det hon bor i, men ändå inte helt likt. Ett andra par föräldrar bor där, föräldrar lika hennes egna men med knappögon istället för vanliga ögon. De vill att hon ska stanna där hos dem. Hennes andra mamma är beredd att göra vad som helst för att hon ska stanna där. En svart katt som kan vandra mellan verkligheterna hjälper Coraline att hitta tillbaka hem.

Det är en mystisk och lite småläskig bok, samtidigt som den är kul och som vanligt med Neil Gaiman, ovanlig. Saker och ting sker inte som det vanligtvis gör när han sätter sig och skriver en bok, vilket jag tycker är uppfriskande. Jag vet att den här boken också finns som film men jag har inte sett den än. Får ta och göra det snart, alltid intressant att jämföra böcker med filmer. Boken är hur som helst mycket bra och definitivt läsvärd!

Titel: Coraline
Författare: Neil Gaiman
Förlag: Bloomsbury Publishing
ISBN: 9781408818619

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

ett + nitton =