SilverMagpies blogg

Månadens bok – augusti 2019

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn, del 1 av Ransom Riggs.

Jag har hört talas om boken och att det också finns en filmatisering av den, men det har ändå dröjt tills nu innan jag läst den. Av och till varit sugen, men ändå tyckt att den verkar för konstig. Jag gick förbi den på biblioteket i sommar och tänkte att nu var det dags! Och jag gillade den väldigt mycket! Den känns lite annorlunda och inte alls som jag hade föreställt mig. Nu vill jag ju inte avslöja för mycket (tänker att ni som läser det här redan läst boken eller sett filmen, men ändå), men min inre bild av boken har varit lite mer åt det klassiska hållet; några ungar med magiska krafter på ett barnhem som en annan unge mer eller mindre råkar snubbla över. Kanske några onda typer eller något annat dramatiskt. Och ja, kort sagt finns dessa element med. Men tidsloopar och att huvudpersonen aktivt letade efter stället (även om han trodde barnen var döda sedan länge), hade jag inte väntat mig. Och min första tanke när jag började förstå att boken handlade om just tidsperspektiv var ”suck, åh nej, tidsresor…” för jag tycker det är snurrigt med tidsresor, det funkar aldrig när jag försöker få grepp om logiken. Här ändrade jag uppfattning rätt snabbt, just för att det var så annorlunda upplagt. Det är fantasy, men på något sätt förankrat i verkligheten och en lite annan twist på det hela. Så ja, jag tänker läsa de andra delarna också. 😃

Titel: Miss Peregrines hem för besynnerliga barn (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children)
Författare: Ransom Riggs
Förlag: Rabén & Sjögren
ISBN: 9789129681352

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − 6 =