SilverMagpies blogg

Månadens bok – mars 2019

Den bästa av de böcker jag läste nu i mars är en bok jag läst flera gånger tidigare. Men den här gången var det som ljudbok och på engelska – Harry Potter and the Goblet of Fire av J. K. Rowling, uppläsaren var Stephen Fry, som dessutom är en av mina favoritröster att lyssna till!

Förutom den allra första boken i Harry Potter-serien (som är den klart bästa i mitt eget tycke), kommer nog den här ganska tätt efter. Vilket förvånar mig, eftersom jag aldrig gillat tävlingar och brukar tröttna ganska fort när det tjatas för mycket om sport, tvekamper och ja… tävlingar helt enkelt. Men den här boken är så välskriven, rolig, spännande och karaktärerna utvecklas så mycket i fjärde boken. Filmversionen är nog den jag tycker minst om däremot, för mycket av bokens innehåll har tagits bort och det som finns med har ändrats för mycket. I bokversionen älskar jag fajten med draken (som egentligen inte är mycket till fajt, utan mer smygtaktik, och ett stort plus är att draken inte dör!) och att Dobby, husalfen såklart är med och hjälper Harry med diverse saker, som att andas under vatten (hög igenkänningsfaktor i det där med att skjuta upp livsviktiga uppgifter till absolut sista minuten). Boken känns välplanerad, bra skriven från början till slut. Det enda jag tycker är lite tröttsamt, i varje bok i serien, inte bara den här, är att så fort ett brev eller tidningsartikel ska läsas upp (oftast av Hermione), verkar det vara hur långa brev och artiklar som helst! Jag kan inte läsa en riktig tidningsartikel utan att tappa intresset efter halva tiden, liksom 😉. Det blir bara ett tröttsamt rabblande där jag har svårt att behålla fokus.

Men annars är det här en väldigt bra bok, underhållande och spännande!

Titel: Harry Potter and the Goblet of Fire
Författare: J. K. Rowling
Förlag: Pottermore Publishing
ISBN: 9781781102398

1 reaktion på “Månadens bok – mars 2019

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 1 =