SilverMagpies blogg

Med Kitty på resa

Hemma igen! Borta i ca 2 veckor, åkte till Dalarna, jag, son och Kitty såklart över jul och nyår.

3. Jag och Kaspian med julklappströjor.JPG
Jag och Kaspian med nya vintertröjor!

Kitty bodde första veckan hos min syrra och hennes katt, goa blåa Äställä, men sen fick hon följa med till min mamma för lite mer lugn. Kitty kommer överens med de flesta katter, inga problem att ta henne med sig till syrran då hon bara lugnt och sansat hälsar, luktar, letar rätt på matskålen och en bra sovplats, men hon är ingen ungdom längre och blir trött på Äställäs lekande (hon är väl 2 år har jag för mig, och far omkring som ett jehu mest hela tiden). Ungkattan fick fart på henne lite grann, så de rusade genom lägenheten mitt i natten och jagade en råtta, men dagtid gömde hon sig mest under madrassen.

1. Kitty blir bortskämd.JPG
Äställä tvättar Kitty

Kitty har heller inga större problem med att åka bil. Hon kan pipa lite när hon tycker att vi har åkt lite väl länge, men annars lägger hon sig till ro och antingen sover eller håller koll på chauffören.

Hemma hos mamma var hon inte helt nöjd med att jag försvann, då jag tillbringade nätterna i styvpappas tomma lägenhet. Stora ögon när jag försvann första kvällen. Dagen innan vi skulle åka hem hade hon dock funnit sig väl tillrätta (såklart) och passade på att smita ut och jaga upp oss hispiga människor genom att vägra svara eller dyka upp när jag ropade (jag är bortskämd med att hon alltid kommer när jag ropar). Först när vi slutat leta dök hon upp med svansen i vädret och såg hur nöjd ut som helst!

I stort sett hela första dagen hemma igen, har hon sovit i sin borg. Tagit igen sig och troligen hållit sig undan från mig som mest bara har städat. Det är mitt sätt att komma i ordning efter semester – städa, ställa saker på rätt plats och bara få till rutinerna så att allt blir som vanligt igen. Jag gillar när saker är som vanligt.

Läste en kattbok som jag hittade i mammas bokhylla – Leva med katt av Solveig Schjörmann – och kände som vanligt igen mig själv i texten om hur en katt vill ha det. Kanske var en katt i mitt förra liv 😉.

God fortsättning!

3. Kitty var mycket nyfiken och ville ut och ta reda på vad som pangade, eller om hon ville fånga glittret som föll från himlen.JPG
Kitty tittar på fyrverkerier där ute

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fyra =