SilverMagpies blogg

Mina boklistor och ett par diagram

Insåg att jag inte skrivit boklistor under åren 2016-2017. Varit väldigt noga med det sedan tonåren (började sommaren 2001), bara för skojs skull egentligen, gillar listor. Men de senaste två åren har jag slarvat med det, kan ha att göra med att jag läser mycket för min son, blir ju i stort sett varje kväll, och många barnböcker läses ju om och om igen. Jag blev nog osäker vid något tillfälle vilka slags böcker jag egentligen ska skriva upp och så blev det inget alls. Men sätter igång nu i år igen! Har skrivit upp de böcker jag minns att jag läst under januari, men kanske har missat någon eller blandat ihop månaderna så att det kanske halkar med någon från december 2017. Men då får det vara så, är ju bara för min egen skull jag gör det 🙂

I skolan har vi suttit med statistik under hösten, förutom att lära sig göra diagram var det inte så skoj då jag är kass på matematik. Men för att jag tydligen inte har något bättre för mig gjorde jag ett par diagram nu ikväll i alla fall 😄 Lite statistik över hur mitt bokläsande har sett ut genom åren (något måste man väl göra med de där listorna)!

Jag har lärt mig hur Excel fungerar 😉

Lite roligt att se hur upp och ner det har gått. I tonåren läste jag en massa böcker och alla var inte så tjocka, så då kunde det bli väldigt mycket. År 2008 fick jag barn och då sjönk det drastiskt. År 2009 läste jag en litteraturkurs så då sköt det i höjden igen! Sedan var jag väl less på att läsa 2010, haha 😛 År 2015 upptäckte jag e-böcker och det tyckte jag var kul först men sedan inte.

Nu i år har jag upptäckt Storytel som har både ljud- och e-böcker så det har varit mycket av den varan. Får se om det håller i sig, men mer lovande den här gången känns det som 🙂

Jag har också fått en idé att börja med Månadens bok här på bloggen. Tanken är att jag ska gå igenom vilka böcker jag läst under månaden och skriva några ord om den jag tyckte bäst om. Ingen renodlad recension alltså. Har redan sett ut en bok för januari och tänkte skriva mer om det imorgon eller i helgen.

Nu är det dock verkligen på tiden att lägga sig och sova! God natt 😃

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

ett × två =