SilverMagpies blogg

Motion = frihet

Jag joggade idag!

Förutom under en veckas tid i gymnasiet då vi skulle föra träningsdagbok, har jag inte alls varit pigg på att jogga. Jag tycker om att promenera och tycker att det räcker. Varför springa om man inte måste?

Hur det nu var, så tog jag en eftermiddagspromenad i skogen idag, och kände plötsligt för att springa. Hade nya bra skor, annars var jag kanske inte klädd för jogging, men jag hade i alla fall inga jeans utan sköna linnebyxor på mig. Först tog det i lite, men mest för att jag kände mig konstig, det var ju konstigt det där, att bara springa omkring. Hur såg det ut? Sedan slappnade jag av, och plötsligt log jag och skrattade nästan högt! Det var ju härligt! En sån frihetskänsla! Här har jag gått runt i åratal och känt mig fångad i min egen kropp, som om jag vore bunden med rep och inte kan röra mig. Och så blir man förlöst av lite spring på skogsstigarna!

Mindes hur jag var i tonåren, när jag ofta ville vara för mig själv och valde att fly ut i skogen i tid och otid, hur mycket jag sprang då. Jag kallade det aldrig jogging. Jag sprang på de smala stigarna som ingen annan använde, hoppade över stock och sten och lekte (trots att jag inte var ett barn längre) att jag var en indian eller på annat sätt var inne i ett äventyr och flydde från skurkar eller nåt, haha!

Som det känns nu tror jag att jag aldrig skulle klara att jogga på gångvägen, bland annat folk, på hård asfalt, men jag tror allt att jag ska köpa mig ett par joggingvänliga byxor eller shorts eller nåt, och ta mig ut i skogen oftare!

PS. Såg helt enorma fiskar också, från en bro, och två vackra svanar! 😃

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

fyra × 4 =