SilverMagpies blogg

Nu närmar det sig…

Sista trailern ute och jag tycker det ser riktigt lovande ut! Varit ett fan av Star Wars sedan jag var 11 år, då jag såg OT-trilogin på VHS, 1997-versionen. Alltid känts spännande att följa de nya filmerna som började komma 1999 och framåt men nu börjar det närma sig slutet på den resan. Ja, det kommer väl förmodligen annat runt ikring, som Rogue One och Solo och nu den kommande The Mandalorian, och vi har väl inte sett det sista av tecknade versioner (jag hoppas verkligen på tecknarstilen i kortfilmerna som Youtube-kanalen Star Wars Kids har bjudit på det senaste året, att de gör det till någon långfilm), men själva trilogierna ska i alla fall vara över nu.

Jag har tyckt om alla åtta filmer hittills. Ja, det finns lite detaljer i dem alla som jag inte riktigt kommer överens med, men det beror väl mångt och mycket på min egen fantasi som knåpat ihop egna storys om vad som hände/ska hända mellan varje film, men det är också därför jag undvikit internetforum som diskuterat filmerna och vad som bör hända eller vad som borde ha hänt egentligen (enligt andras tycke då).

Jag är medveten om söndertrasandet av nyaste trilogin men jag förstår inte riktigt vad det beror på. Mest kanske på själva internet, att det är så lätt att göra sin röst hörd nuförtiden. Hur hade det gått för OT-trilogin på 70- och 80-talet om Youtube, Twitter och otaliga forum funnits i samma utsträckning? Det känns liksom lite som att de flesta filmer blir dömda innan de ens kommit ut, inte bara Star Wars. Det är synd tycker jag, att döma på förhand och låta sig svepas med av andras åsikter istället för att bilda sig en egen (vilket de flesta människor tror att de gör).

Jag tillät mig att titta på trailern i alla fall, struntade i att läsa kommentarerna och tänker inte läsa om eller kolla på någonting mer förrän efter jag har sett filmen och låtit min första känsla av den bli etablerad inombords.

Fel och brister finns i stort sett i alla filmer och alla är vi olika och vill ha saker och ting på vårt eget sätt. Men istället för att ösa hat omkring oss kan vi väl bara acceptera att den här gången var filmen inget för mig, så jag fortsätter titta på de jag faktiskt tycker om istället 🥰

För mig handlar Star Wars mycket om de underliggande budskapen, inte det som ligger på ytan för alla att se. Jag gillar mytologin, den uråldriga kampen mellan gott och ont som går igen i sagor och berättelser sedan urminnes tider, förflyttat ut i rymden. Det som möjligen skulle kunna bli en besvikelse för mig nu, är alltså om min teori om livets balans mellan ljus och mörker skulle förbises med fokus på action, de där vågskålarna, den gråa vägen, som jag har funderat på sedan the Last Jedi, haha 😛 Men mer om det vid ett senare tillfälle!

May the Force be with You!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

12 + tio =