SilverMagpies blogg

Nyutexaminerad vårdadministratör!

Yes, igår tog jag min examen efter två års studier till vårdadministratör/medicinsk sekreterare på yrkeshögskolan i Karlstad 🙂. Känns hur härligt som helst att äntligen vara klar! Att ha klarat av något som varit både studiemässigt och socialt utmanande!

Härlig dag med mingel, ceremoni och lunch. Följde med ett litet gäng efteråt för lite bubbel i solskenet men bara en kort stund, det var trevligt. Jag gick inte på examensfesten däremot, kände att jag varit tillräckligt social och sade hej då till alla säkert flera gånger om. Började nästan gråta när jag tog farväl av vår lärare och jag blev rätt tagen av att alla i klassen gav mig varsin hej då-kram också (på ett bra sätt).

Mamma kom över med tosca-kaka på eftermiddagen och vi satt på balkongen nästan hela dagen och pratade. Tittade på film, gosade med (eller tittade väl mest på) missarna som var utslagna av värmen och bara sov. Sedan kom en ny dammsugare levererad till dörren (min examenspresent till mig själv, anpassad för hem med pälsdjur) och den har jag redan kört med idag och nu är det renare än nånsin här hemma!

Tänkte cykla bort till mamma strax och se om man kan ta sig ett dopp, för idag är det äckligt varmt så det är på tiden med årets första dopp!

På måndag börjar jag jobba, sommarjobb 75 procent på barn- och ungdomsmedicin, känns mycket bra! Får en klasskamrat till kollega också, vilket känns ännu bättre, alltid skönt att ha någon man känner igen på plats 🙂.

Ha det gôtt alla!

3 reaktioner på “Nyutexaminerad vårdadministratör!

 1. Hej! Hittade till din blogg via Google. Jag är väldigt nyfiken på att veta vad antagningsprovet till vårdadministratör innehöll. Jag har sökt och ska göra provet om någon månad.
  Du får gärna berätta hur upplägget såg ut och om du har några tips på hur jag kan öva. Mvh Amanda. 🙂

  1. Hej! Kul att du hittat hit 🙂 Jag vet inte om de har gjort några ändringar i ansökningarna sedan jag gjorde dem, men då var det i alla fall först ett delprov hemma vid datorn, en slags utslagning kan man säga, då ett antal frågor skulle besvaras under en viss tid (tror det var en halvtimme eller kanske till och med en hel timme, osäker), minnet är ju som det är men jag tror man var tvungen att ha över 70-80 % korrekta svar.

   Blev man kallad till ett andra delprov så var det på skolan, där vi fick skriva i Word om oss själva och varför vi sökt (för att kolla hur pass språkkunniga vi var, kan jag tro) och sedan en intervju där vi skulle berätta lite kort om varför vi sökt och vad vi tänkte oss att yrket skulle innebära och om vi var villiga att pendla, den frågan kommer jag ihåg 😉 Minns tyvärr inte mycket av den dagen, jag var så nervös och fattar fortfarande inte riktigt hur jag klarade provet, haha 😛

   Ett tips är att läsa på om yrket, vilka arbetsuppgifter som kan förekomma och visa att man är verkligt intresserad. Det är ju platsbegränsat och alltid någon som droppar av, men det är klart att det ska undvikas så långt det går så de kollar nog efter hur starkt intresse man har för yrket (som jag tolkade det). Det är mycket bra om man gillar ordning och att skriva! Det är mer regel än undantag att vi är språkpoliser 😉

   Fråga gärna mer om du inte tycker att jag svarade tillräckligt bra – och lycka till! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

3 × fem =