SilverMagpies blogg

Om Kitty

PitaPata Cat tickers

Kitty är den äldre damen, som föddes i januari 2005 och är en så kallad huskatt eller bondkatt. Det råder delade uppfattningar om vad hon har för färg/mönster, men de flesta säger att hon är bruntabby med vitt. Ögonen är gröna. Pälsen klassas som korthår, men känns som den sammetslena tjocka pälsen hos en långhårig katt.

Kitty älskar gröna ärtor (!) och favoritleksakerna när hon var yngre var små tygråttor, dem for hon efter som ett jehu, helst om nätterna! På äldre dar sover hon mer, älskar att sola på balkongen och mysa i mattes knä. Något hon tycker är en bra sysselsättning är att putta omkring med en aktiveringsboll med torrfoder i, hon äter hellre mat ur den än ur en matskål. Springa i trapporna i trapphuset är bra motion!

Ett och annat raceryck förekommer ännu. Dessa har försatt henne i vissa faror i det förflutna då hon helt verkade stänga av tankeförmågan då – hon har bland annat flugit över ett balkongräcke som liten kattunge och ut genom ett fönster (det sistnämnda; samma fönster, vid två-tre olika tillfällen, men turen har varit med henne då hon aldrig blivit skadad). Balkongen är i skrivande stund innätad, även om hon har slutat med sådana dumheter på äldre dar!

Kitty är väldigt mammig och vill gärna bli buren. Hon älskar uppmärksamhet så när det ringer på dörren är hon snabbt framme för att hälsa – gäster anser hon oftast är till för henne och inte oss tvåbeningar!

Numer bor hon hemma hos min mamma; på äldre dar blev Kitty väldigt trött på pojkarna i familjen (både på de två fyrbenta och den lille tvåbenta). Jag står fortsatt som ägare och bekostar mat, sand och försäkring medan mamma står för rutiner, lugn och ro samt odelad uppmärksamhet!