SilverMagpies blogg

Om Måns

PitaPata Cat tickers

Måns, Musse, Musse Månsson, Stora Grå, Gråben… Kärt barn har många namn! Musse, som han oftast kallas, kom till familjen vintern 2015. Han var då 2,5 år gammal och fick flytta från sin förra familj för att två dräktiga honkatter blivit mycket elaka mot honom.

Han är gosig och lat, kan mitt i lek få för sig att mysa för att i nästa sekund fara iväg efter en boll, för att plötsligt tröttna och bara ligga utsträckt och vila igen. Jag har satt upp ett hinder i en dörröppning bara för att han ska hoppa lite. Råttor med fjädrar på är roliga, likaså vippor men något han anser sig ha äganderätt på är en prasslig liten kudde med mynta i!

Högst uppe på klösträdet, i sin egen lilla hängmatta, är bästa stället för vila och utkik, där kan han ligga halva dagarna utan problem. Stora blå kudden i vardagsrummet är också en favorit samt mattes säng om nätterna. Balkongen däremot är lite läskig.

Denna Stora Grå är verkligen världens snällaste katt! Han har aldrig bitit eller klöst, jag kan inte ens beskriva hur snäll den här missen är. Han kommunicerar främst med olika kurrande läten snarare än jamanden (förutom vid matdags) och spinner inte särskilt högt, men det är absolut den snällaste katt jag någonsin stött på, om än skygg av sig så gäster är han inte förtjust i. Han brukar hålla sig undan tills alla främlingar gått hem till sitt.