SilverMagpies blogg

Om mig

Hej och välkomna till min blogg!

Jag är en dalkulla i Värmland som lever ett ganska stilla liv med min 13-årige son och tre katter i en 2:a som jag älskar! Som ni kanske förstår på bloggens namn och profilbild älskar jag skator, det är den vackraste fågel jag vet och de är också intelligenta 🙂

Jag arbetar som vårdadministratör (medicinsk sekreterare). Det har varit en lång väg till att hitta det jag vill göra i livet i den takt jag klarar av, men nu känns det som att jag har hittat rätt!

Jag har under mitt än så länge relativt korta liv dragits med depressioner, generaliserat ångestsyndrom, panikattacker, agorafobi och social fobi. När jag slutligen fick diagnosen Aspergers syndrom som 27-åring, vände mitt mående på väldigt kort tid! Jag fick äntligen rätt verktyg och hjälp att hitta ut i arbetslivet och på bara tre år gick jag från att knappt våga gå ut ur lägenheten till att söka och komma in på en utbildning samt klara av den också. Från att ha varit tyst som en mus och indragen i mitt eget skal större delen av livet, har jag idag (oftast) inga större problem att klara av det sociala och jag har blivit betydligt mer pratsam!

Det här är min hemsida. En liten prick i den enorma cyberrymden som bara är min egen, där jag kan skriva om det jag vill. Till exempel om hur det är att leva med den här diagnosen, snack om och bilder/videos med mina katter som betyder väldigt mycket för mig, massa om böcker som är en stor del av min vardag och såklart klämmer jag in något om mina andra intressen, såsom film (Star Wars tar nog över), tv-serier (kanske mest om Sailor Moon i så fall), måleri, broderi och datorspel (Diablo och The Sims). Jag älskar också att städa, så kanske kommer det något städtips 😉

För att få ordning och reda har jag delat upp bloggen i kategorier. Klicka på rubrikerna högst upp på sidan så hittar ni Bloggen, som handlar om mitt liv och leverne, och Kattbloggen som handlar specifikt om missarna i mitt liv. Underrubrikerna hittas också där men även i sidomenyn, tillsammans med arkiv och diverse annat. Bloggarna går även att komma till genom att klicka på texten i bilderna på Hem-sidan. Kontaktuppgifter hittas längst ner i sidomenyn samt här nedan.

Återigen, varmt välkomna (!) och kom ihåg god ton i kommentarerna, jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer jag inte finner passande!

©vaala.se äger text och bild på denna hemsida om inget annat anges. Skicka mig ett meddelande på min mejl silva@vaala.se om ni önskar använda text/bild i något syfte. Tack!