SilverMagpies blogg

Senaste böckerna

Några fler bokinköp har det blivit på sistone! Hittade en sista rea-bok åt mig när jag skulle till frisören i slutet av februari. Hade lite tid på mig så gick in på bokhandeln för att kika lite och kunde inte motstå John Bauers förtrollande värld! En gammal favorit har ju alltid varit den om prinsessan Tuvstarr så det enda jag undersökte var om den fanns med i den här upplagan, vilket den gjorde 🙂 Älskar bilderna!

Bokbörsen är en bra sida att hitta begagnade böcker. Mycket kurslitteratur har jag lyckats hitta där genom åren och jag har även själv sålt gammal kurslitteratur och andra böcker där, men det var några år sedan. Började hur som helst tänka på en hästbok jag läste som barn men som inte fanns kvar i min ägo och kände plötsligt att den vill jag ju ha! Stallet brinner! av Sheila Chapman är kanske inte den mest välskrivna boken men den väcker minnen och som barn tyckte jag mycket om den. Den står nu återigen i min bokhylla 🙂.

När jag letade efter den boken hittade jag en annan som jag blev märkligt dragen till. Det var en gammal spådomsbok (Ditt ödes bok, Cagliostros magiska cirklar), skriven på 1700-talet av trollkarlen och vetenskapsmannen Guiseppe Balsamo, känd som greven av Cagliostro! Just den här upplagan trycktes 1916 och det var nog mest det som lockade mig, jag gör samma sak på loppmarknader, köper böcker bara för att de är gamla 😉 Kan vara en kul grej också, tänkte jag, när jag har lite tråkigt kan jag söka svar på mina livsfrågor med hjälp av hans magiska cirklar!

Ännu en bok har jag köpt som anlände idag! När jag lämnade de underbara kollegorna för ett nytt vikariat fick jag ett presentkort av dem hos Adlibris (de känner mig väl!) och de pengarna + tillägg ur egen plånbok betalade för en otroligt vacker utgåva av Black Beauty av Anna Sewell som jag känt mig dragen till ett tag. Nya och vackra böcker är något av svaghet, precis som raka motsatsen, gamla och välanvända (dock helst inte trasiga då…)!

Men nu får det räcka ett tag framöver. Jag har massor av olästa böcker här hemma så det räcker i flera månader. Nu blir det till att hålla hårt i plånboken och låta bli att surfa bland böcker på nätet ett tag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

16 − nio =