SilverMagpies blogg

Sommaren!

Ja, jag har tänkt skriva men det har inte blivit av. Flera idéer på inlägg jag velat skriva länge men verkar aldrig bli på rätt humör för det.

I våras var det fullt upp med skolarbete och nu i sommar har jag jobbat. Fattar inte riktigt hur det nu kan vara bara två och en halv vecka kvar! Jag har i alla fall haft väldigt kul hittills och jag lär mig något nytt varje dag. Ju mer jag lär mig desto mer självgående blir jag och då blir det bara ändå roligare 🙂. Står mest och skriver om dagarna. Ja, står, för sitta hela dagarna får jag bara ont i kroppen av, ett höj- och sänkbart skrivbord skulle jag vilja ha hemma också! Men lite annat blir det också, ska faxas en del och skickas brev så då får man röra lite på sig. Vara i receptionen däremot funkade inte för mig, stod där två dagar och även om det gick bra och tiden gick fort så skakade jag hela tiden och kände mig allmänt stressad så det blev mardrömmar och andra sömnproblem av det, jag sade till om att få slippa det i fortsättningen (vilket kollegorna inte hade några problem med). De är ju så trevliga allihop också så inga problem att be om hjälp och sedan har jag varit där förut (i en annan roll) så de flesta ansikten är bekanta och lokalerna likaså.

Sonen min har inte varit hemma mycket. De första veckorna av sommarlovet, sedan hos farmor och farfar i Dalarna ett par veckor. Hemma hos mig en vecka och denna veckan är han hos pappa. Sedan blir det fritids och hos mig tills jag slutat arbeta vecka 32 och då ska vi två iväg till Dalarna, för att träffa syrran och pappa Tommy och gå på bästa vännens bröllop!

Nu börjar ju skolorna redan den 17:e augusti så vi får börja terminen med att ansöka om några dagars ledighet men det borde de gå med på. Måste de förresten för jag har redan beställt tågbiljetter!

Full rulle alltså. Känner mig väldigt nöjd med livet just nu även om sömnproblemen från förr har börjat återkomma så smått och mitt vänstra öra bråkar mer än vanligt med mig.

I tonåren hade jag detta som kallas sömnparalys i stort sett varje natt i flera år, i vuxen ålder inte alls så ofta men nu i sommar har det kommit tillbaka allt mer. Inget farligt men så väldigt obehagligt. Börjar bara om när man somnar om direkt efter att ha lyckats vakna ur det, så jag måste vakna till riktigt ordentligt och då är det inte säkert jag lyckas somna om istället. Så lite trött är jag alltså. Denna veckan ont i huvud och käkar och lite småfebrig nästan, vilket påverkar örat som brusar och sprakar av höga ljud. En dörr som smäller igen bakom mig får det bara att säga SPRAK! Har varit och kollat öronen, hörseltest utan anmärkning men en trumhinna som är något förtjockad och lite trögrörlig, vet inte vad det innebär än, ska utredas vidare. Blir hur som helst värre vid förkylningar och att lyssna på diktat där läkaren plötsligt talar högre än en sekund tidigare eller frustar till eller dylikt är inte direkt bekvämt om jag säger så. Men jag är vid gott mod, älskar att skriva de där diktaten för jag älskar att se hur allt innehåll hamnar i rätt ordning, märkligt tillfredsställande. 🙂

Katten inte fullt så nöjd däremot. Jag lämnar radion på åt honom när jag går på morgonen, vet inte om det hjälper honom men det hjälper lite mot mitt dåliga samvete. Han bara kastar sig över mig när jag kommer hem och ska bli klappad på magen och ha mat! Sedan gos och lek såklart.

Annars skriver jag på min bok, broderar eller läser mest. Varit utan TV ett par månader då den gick sönder vilket kanske bara var bra med tanke på att det ändå är sommar. Nu har jag en ny TV (efter många om och men, då den jag beställde gick sönder under frakten och det bara var att skicka tillbaka den och få en ny, en process som tog flera veckor till), större skärm (43 tum, en storlek jag är mycket nöjd med) och snäppet bättre ljud om jag inte inbillar mig.

Men nu har jag kanske tagit igen lite av allt missade bloggande. Ta hand om lite disk, kanske?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

11 + 5 =