SilverMagpies blogg

Star Wars och Youtube

De gånger jag har lust att titta på Star Wars prequels men inte riktigt har tid eller ork att sitta de timmarna, då kollar jag bara på den här videon. I Love It! ❤️ Snyggt hopklippt och bra låt (Hurricane med 30 Seconds To Mars)!

För övrigt känns YouTube inte som en så rolig plats för ett Star Wars-fan numera, särskilt inte om man scrollar igenom kommentarerna (vilket jag försöker undvika men så är jag ju nyfiken också). Själv hatar jag inget med filmerna men jag har en del blandade känslor. För det mesta känner jag dock att det är alla fans som sabbar min glädje, mer än filmskaparna. Jag förstår kritiken men riktigt så illa tycker jag inte det är. Det är som när prequels-trilogin kom och alla klagade över att det var för olikt Star Wars, att det inte kändes som Star Wars. När nya trilogin nu snart är klar, har plötsligt många gjort en helomvändning och det är inga större fel på prequels längre, för det nya är ju för likt original-trilogin istället! Kan folk inte vara nöjda?!

Okej, jag kan tycka att det blir lite för mycket. När det gäller all film numera, inte bara Star Wars. Allt måste bli film idag och filmer ska gärna överdrivas, mycket CGI och storslagna strider och explosioner. Det känns inte så äkta i längden. Det är bara wow-faktor för hela slanten! Vad gäller film så är den bästa på 2000-talet Sagan om Ringen-trilogin och jag tvivlar starkt på att någon kommer lyckas slå dem inom en snar framtid. Ringen är ett mästerverk! Den slår till och med Star Wars på många sätt (vilket jag motvilligt måste medge för jag är ett inbitet Star Wars-fan och av principskäl är dessa filmer mina favoriter för all evig tid). Men, stort MEN, jag har fortfarande inte sett en enda Star Wars-film som inte känns som Star Wars! Där förstår jag verkligen inte vad folk pratar om. Klart att de brister ibland i storyn, men känslan, från musiken till komedin och alla äventyr och den gåtfulla Kraften, det är Star Wars. Från första till sista filmen. Romantikdelarna har jag aldrig varit förtjust i, inte i original-trilogin, inte i prequel-trilogin och inte i den nya heller. Vill jag ha romantik tittar jag på eller läser Sailor Moon. Vad det är för skillnad på scenerna med Han Solo och Leia vs Anakin och Padmé vs Finn och Rose (eller Rey??) fattar jag inte, de är nästan lika (i brist på bra svenskt ord) awkward allihop i mitt rätt så oromantiska tycke. Men faktiskt stör jag mig allra minst på repliken ”I don’t like sand”, fattar inte vad det är folk hänger upp sig på där 😕 Alla som är kära säger korkade saker, skillnaden mellan film och verklighet är att i verkligheten får de flesta inte veta vilka dumheter man säger och gör när man försöker flörta och vara cool, samtidigt som man vill dela med sig av sina innersta hemligheter utan att verka sårbar.

Nya trilogin tycker jag är skoj och bra gjord, bra skådespelarinsatser och vi fick se Leia använda Kraften 😊 Jag gillade inte kasinodelen direkt, tyckte den var tråkig, men jag förstår vad den vill säga. Det är Finns resa, för att han ska få en känsla för rätt och fel och varför han ska stanna i motståndsrörelsen inte bara för Reys skull utan för sin egen och galaxens skull. Av alla karaktärer här tycker jag bäst om Finn, han är den som känns mest förankrad i verkligheten. Men jag tycker bra om Rey också och jag har svårt att se vad det är folk ogillar med henne. Hon är för stark? Men de säger det ju rent ut i filmen (”Darkness rises and light to meet it”)! Balansen i Kraften måste upprätthållas, det mörka och det ljusa måste vara lika starkt för att balans ska råda, som en våg. Kraften bestämmer styrkan (dåligt ord, kommer inte på något bättre) inte personen den finns inom. Nej, suck, det känns självklart i mitt huvud men jag kan inte förklara på ett vettigt sätt.

Jag har sett klipp som handlar både om varför nya trilogin ”suger” och varför den är bäst och jag kan se vad det är som gör många upprörda men jag kan inte själv känna den upprördheten. Det som är bra överväger och jag kan inte hitta bättre ord än CinemaWins som beskriver The Last Jedi bättre än vad jag någonsin kan göra, kolla in den videon med öppet sinne är min rekommendation 🙂

Om jag skulle vara upprörd över något (bara för att) så är väl det att filmskaparna tycks ha dåligt med idéer nuförtiden. Det är aldrig något nytt. Antingen gör de om gamla filmer eller gör filmer av varenda bok de kan hitta (inte fel i sig förstås, till exempel är Netflix nya version av Anne på Grönkulla helt underbar!). Tycker de gott kan lugna ner sig lite och fokusera på en bra story. Som Sagan om Ringen (Hobbit var jag inte förtjust i, förutom första delen, vilket var synd för jag tyckte Martin Freeman var en perfekt Bilbo)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × fyra =