SilverMagpies blogg

Tiden den går

Det händer massor i katternas liv även om det inte synts i bloggen på sistone.

Sigvard blev kastrerad och öronmärkt (redan chippad) i höstas och nu för några veckor sedan blev det veterinärbesök igen, fast Måns tur den här gången. Märkte en helg i januari att hans svans hängde rakt ner och när jag skulle undersöka det närmare började stackarn morra och fräsa åt mig. Vilket denna snälla katt aldrig gör. Visade sig hos veterinären att han på något sätt klämt svansen (oklart hur men misstänker badrumsdörren då katterna brukar leka i hallen utanför den dörren). Inget brutet visade röntgenbilderna men ett blåmärke och förmodligen ordentligt smärtsamt, så Musse fick äta medicin i tio dagar mot smärta och inflammation. Och så var man med ens 3000 kr fattigare… Lite tog försäkringen hand om men ändå en större summa som inte var så kul. Fast vad gör man inte för sina älsklingar? 🙂

Nedsövd Musse väntar på att vakna efter röntgen

Nu mår stora Grå bra igen. Jag fick skämmas lite för hans vikt bara (6,5 kg, usch) för även om han är en stor katt ska han inte väga över 5 kg i alla fall. Efter medicinkuren tyckte veterinären att det var dags att ta itu med de extrakilona, så det är utmaningen just nu. Sigge hjälper till och knuffar honom ur sängen för en lekstund när han sovit för länge och jag gör väl så gott jag kan fast han är bra lat! Sigge får honom i alla fall att röra sig, när jag försöker lägger han sig bara ner och vevar med tassarna i luften efter snöret! Tänkte försöka få ut honom i trapphuset, ett varv där om dagen borde göra nån liten nytta tycker jag 🙂

Kitty är gosig som vanligt och mer och mer tolerant mot den lilla också. Hon tycker inte om när han försöker leka med henne, men hon ser lite road ut av att titta på honom åtminstone. Hon får sina ryck och springer omkring lite varje dag och verkar på det stora hela nöjd. Alla tre katterna verkar ha kommit överens om revirgränser och köket är neutral mark. I sonens rum kan alla tre katterna ligga och sova samtidigt. Vid matdags och när jag kommer hem från jobbet är alla sociala och nosar och till och med slickar på varandra med svansarna i vädret. Vänliga kurrande läten kommer från alla tre och Musse och Sigge hoppar ofta omkring och leker med varandra och kan ibland sova tillsammans. Det är riktigt kul! Jag älskar att ha just tre katter känner jag. Det är tillräckligt för att jag ska känna mig omgiven av kattkärlek men inte för många så att det blir bråk. Tre är absolut gränsen men jag skulle inte vilja minska antalet heller 😉 Vi kommer överens, har bott in oss, jag får mycket gos och det är roligt att bara sitta och titta på dem när de leker eller myser. Inte sällan sitter jag med Kitty i knät och tittar på de båda herrarna när de far runt, då är vi nöjda alla tre känner jag.

Men jag hoppas att det inte blir något mer veterinärbesök på ett tag!

1 reaktion på “Tiden den går

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

femton + åtta =