SilverMagpies blogg

Broderi

I tonåren älskade jag att brodera!

Det började i syslöjden (en vanligtvis dötrist timme där jag inte ens kunde uppbringa så pass mycket intresse att jag någonsin lärde mig hur symaskinen fungerade), där jag efter en del velande bestämde mig för att prova på ett enkelt broderi, ett korsstygnsarbete med en papegoja som motiv. Därefter fick min syslöjdslärare väldiga problem med att få mig att göra något annat och när hon slutligen lyckades få mig att sy en kudde broderade jag på den med!

Av och till sedan jag blev vuxen har jag broderat lite. I vissa perioder lite mer. När jag var gravid broderade jag en tavla med en bebis på och fyllde i sonens födelseuppgifter senare. Jag broderade också en väldigt omfattande tavla med katter på till min mamma, till hennes 50-årsdag. Annars har det stått rätt så still, precis som med tecknandet.

Men nu tänker jag börja igen! Fick ett par dukar av mamma när jag hälsade på henne, som det ska broderas påsk- respektive julmotiv på. Har aldrig broderat på en vanlig duk, men eftersom motivet är utritat på tyget blir det en lagom utmaning. 🙂

broderi_julduk_2013

Suttit med ett nytt broderi under eftermiddagen, när sonen lekte så nöjt i sitt rum utan några som helst behov av mig – händer inte ofta! Detta ska bli en duk som passar runt midvintertiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 4 =