SilverMagpies blogg

Day 02 – A book that you’ve read more than 3 times

Andra dagen – en bok jag läst mer än tre gånger.

Jag har många böcker jag läst mer än tre gånger! Som barn och tonåring läste jag betydligt mer än som vuxen och hittade jag en favoritbok kunde jag läsa den om och om igen i det oändliga.

En sådan bok är till exempel Saknad – Jennie 3 år av Caroline B. Cooney som jag första gången läste som tolvåring. Den har blivit väldigt sliten, ryggen har börjat lossna och det finns mystiska fläckar i den lite överallt (troligen choklad). För nåt år sedan köpte jag den här boken på originalspråket, den heter då The Face on the Milk Carton, och som vuxen passar den engelska versionen mig bättre, den känns på något vis mer seriös.

Boken handlar om femtonåriga Janie som en dag ser en bild på en mjölkkartong som föreställer henne själv som treåring. Det blir starten på en prövande tid då hon försöker ta reda på om hon är kidnappad trots att hennes föräldrar är världens underbaraste. Boken fokuserar mycket på den psykiska aspekten, med ångest och ätstörningar blandat med den vardagliga glädjen, familjelivet, kompisar och kärlek. Jag blev känslomässigt väldigt gripen av storyn och älskar huvudkaraktären med sitt flygande, röda hår och sin livsglädje, samtidigt som hon inte är perfekt utan tvärtom visar upp ett väldigt omoget beteende av och till. Det är svårt att veta hur man ska handla när man är tonåring, och inte riktigt barn längre, men inte heller vuxen.

2 reaktioner på “Day 02 – A book that you’ve read more than 3 times

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + tio =