SilverMagpies blogg

Day 25 – A character who you can relate to the most

Dag 25 – en karaktär jag kan relatera till.

Så här på rak arm tänker jag direkt på Matilda i Johannesnatten av Gull Åkerblom. Det var en favorit för många år sedan, i yngre tonåren skulle jag tro, så jag minns inte så mycket mer än att jag verkligen gillade storyn och kände mig rätt lik huvudpersonen – åtminstone i första boken i serien. Precis som jag blev hon lätt utanför, kände sig inte hemma inne i stan där hon bodde, älskade katter och kände sig besvärad av att äta på McDonalds:

Det var bara hon som var ensam, alla de andra hade sällskap, pratade och skrattade. De visste exakt hur man lätt och snabbt satte i sig en Specialare. Deras rörelser var självsäkra, deras röster var glada och höga för att överrösta musiken. Nej, det här var inget ställe för henne. Hon blev störd, kunde inte höra sina egna tankar. Matilda suckade. Hon hörde inte hit. Det var nåt avigt med henne. Hon var född i fel århundrade, det hade hon länge misstänkt. Hon borde ha levt på den tiden då varken bilar eller hamburgare var uppfunna.

Kändes (och känns fortfarande lite grann) som en beskrivning av mig, även om jag med tiden har kommit att känna mig mer hemma på 2000-talet i alla fall. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva + 18 =