SilverMagpies blogg

Disneyklassiker: Wartime (1943–1949)

Se mitt inledande inlägg här.

  • Kalle Anka och Långben i Sydamerika (Saludos Amigos) ✅
  • Tre Caballeros (The Three Caballeros) ✅
  • Spela för mig (Make Mine Music)
  • Pank och fågelfri (Fun and fancy free)
  • Jag spelar för dig (Melody Time)
  • Det susar i säven & Ichabods äventyr (The Adventures of Ichabod and Mr Toad) ✅

Den här periodens filmer har tagit längre tid för mig att börja samla på och jag har fortfarande inte allihop, trots att det inte är så många av dem. De här filmerna gjordes under andra världskriget och ingen av dem är en långfilm (så vitt jag vet). Spela för mig, Pank och fågelfri och Jag spelar för dig har jag aldrig sett och vet ingenting om.

Kalla Anka och Långben i Sydamerika är väl lite småkul, man får se tecknarna som åker runt och tar in landskap och befolkning och se resultatet av deras arbete så det är nästan som en slags dokumentär vilket var intressant att se. Om jag kommer se om den särskilt ofta vet jag däremot inte.

Tre Caballeros är kul den första halvan. Det är Kalles födelsedag och han öppnar presenter, den första är en videoprojektor så han tittar på ett par kortfilmer, en handlar om en frusen pingvin som vill till varmare breddgrader och den andra är om en pojke som en hittar en flygande åsna (som är riktigt gullig). Fint landskapssceneri från Brasilien och Mexico och blandat med riktiga människor den andra halvan, och ungefär där började jag tappa intresset. Sångerna var det inget fel på, bara att de aldrig tycktes ta slut. Sedan jagade Kalle efter snygga tjejer, vilket ju känns lite utdaterat idag. Så, nja, inte riktigt i min smak, men aracuan (den knäppa fågeln i Kalle Anka på julafton) var med och han är ju alltid kul, samt som sagt gillar jag den första halvan och kul att få se seder från länder jag i vanliga fall inte tänker så mycket på.

Det susar i säven & Ichabods äventyr är inte en favorit. Det är två filmer och båda tycker jag är lite konstiga.

1 reaktion på “Disneyklassiker: Wartime (1943–1949)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − åtta =