SilverMagpies blogg

En sån dag

På det stora hela en hyfsat bra dag. Jämfört med under veckan då både jag och sonen var sjuka. Pojken blev piggare före mig, som vanligt. Jag däckade i feber. Lite snorigt än men inget att oja sig över.

Hur som helst, tänkte ta itu med veckans städning idag när jag mådde bra. Glad igen, tror inte att jag kommer dö längre och så vidare…

Börjar som vanligt, lägger tvätt i maskinen, dammsuger lite, sätter mig och spelar Sims. Poff, så har strömmen gått. Står snart klart att maskinen är energitjuven så jag får vänta ett tag innan jag kan sätta igång den igen. Passar på att göra rent det där stoppet i avloppet (vet inte vad det heter) då vattnet inte sjunker undan så snabbt som det ska.

Gör ett nytt försök. Maskinen startar, strömmen är kvar. So far, so good. Låter maskinen göra sitt och bestämmer mig för att leta rätt på sonens skridskor som han ska ha imorgon. Hittar dem inte. Sms:ar farmor och pappa, de vet inte heller. Jag letar en gång till på vinden, fortfarande inget (mer än ett par vita som är för små och jag absolut säker på att han ska ha ett par skridskor av större modell, men om de finns är jag egentligen inte säker på om de passar heller). Tredje gången gillt. Nej, på vinden är de inte. Säker på det nu. Ingen lycka med skridskorna alltså. Då får vi hoppas att det finns låneskridskor på skolan, finns inte tid (och inte mycket pengar heller för den delen) att sticka iväg och köpa skridskor idag, särskilt inte som pojken är hos pappa och inte hos mig den här helgen. Mejlar hans lärare och hoppas på det bästa (hon lovar att kolla).

Lagar mat. Sonen kommer hem. Vi tar det lugnt medan nästa lass tvätt blir tvättad. Hör ett olycksbådande ljud från badrummet. Vatten. Vatten som läcker, stora mängder vatten som läcker!! Stopp i avloppet så allt vatten forsar över handfatskanten. Städar badrummet för andra gången idag. Gör rent det namnlösa stoppet i avloppet en gång till. Fortfarande stopp. Tar loss alla rör och gör rent. Stoppet borta. Maskinen vägrar starta. SUCK! Blöt tvätt ligger nu och skäms i maskinen och väntar på att bli tvättad. Jag kommer fram till att det får vänta tills imorgon för nu orkar jag inte mer! Klockan är 19.30. Går ut med komposten bara för att komma ut. Hela jag luktar avlopp men jag kan inte duscha för i badkaret står saker som måste torka och det är skitigt och jag orkar inte städa i ordning det heller. Det får vänta tills imorgon. Jag tvättar av mig det värsta över handfatet och konstaterar att det läcker igen. Vad nu? Okej, ingen fara, bara jag som inte dragit åt ordentligt, snabbt fixat.

Längtar nu till imorgon, för imorgon kan inte vara lika illa som idag och på jobbet behöver jag i alla fall inte tänka på stinkande avlopp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta − 2 =