SilverMagpies blogg

Ett turbulent år

Alla tankar bara snurrar i hjärnan och fastän jag pratat slut på mamma och fyller sida upp och sida ner i min dagbok, fortsätter tankarna härja. Med min misse Kitty i famnen försöker jag härmed med detta istället och ser vart det leder…

Turbulent år, inte alltid negativt men inte alltid så positivt heller. Skilsmässa för det första. Skedde i samförstånd, det var något vi båda ville. Mormor somnade in väldigt hastigt, det var på ålderns höst men döden kom mycket snabbt och oväntat. Begravningen ägde rum i våras och jag har fortfarande inte begripit till fullo att hon inte finns mer…

Plötsligt står jag som frånskild och ensamstående mamma med en värld som bara rämnar omkring mig. Depression och ångest mitt i sommaren, så svår att hantera att jag inte lyckades ta mig ut ens på balkongen på en vecka. Arbetsträning som jag precis kommit igång med fick avbrytas. Jag oroar mig mer än någonsin för ekonomin. Och när jag börjar känna stadig mark under fötterna, får jag resultatet från utredningen tidigare i somras. Aspergers syndrom.

Blir en stor klarhet i varför jag är som jag är. Varför jag hade så svårt med det sociala i skolan. Varför jag ofta kände mig som en utomjording som av någon anledning råkat hamna på Jorden. En stor dos bitterhet också. Hur hade livet sett ut om jag fått diagnosen redan som barn? Eller åtminstone i tonåren? Men jag vill inte leva med bitterhet. Jag vill kunna stå på egna ben och inte vara den som ger upp. Vara en bra mamma, och lyckas komma ut i arbetslivet. Att jag nu mitt i depressionen fick ett litet intresse för att blogga, är därför något värt att hålla fast vid. Att jag alls känner intresse för att göra något igen, är i alla fall nåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 5 =