SilverMagpies blogg

Månadens bok – januari 2018

Det här året har jag börjat med ljudböcker, det har varit så mycket med skolan i ett och ett halvt år att jag inte riktigt orkat läsa så mycket, men att lyssna på en bok har jag upptäckt gått bra. Än så länge känns det lite märkligt, lite som fusk, för jag läser ju egentligen inte. Att lyssna på en bok känns mer som att titta på film än att läsa.

Men den första månadens bok jag tänker berätta lite om är ändå en ljudbok. Nördig som jag är var Star Wars det första jag sökte på i appen och det kom upp några böcker, både som e-bok och ljudbok. Något som var lite extra roligt var att hitta Star Wars: The Original Radio Drama!

Istället för en uppläsare som läser sida upp och sida ner var det här röster för varje karaktär (Mark Hamill och Anthony Daniels som Luke Skywalker och C-3PO) och ljudeffekter från filmen. Jag lyssnade såklart på hela trilogin och det var precis som att se filmerna för första gången! Den där känslan när jag såg filmerna som 11-åring var helt underbar och något jag aldrig trodde jag skulle få känna igen, men nu var det precis samma känsla av iver, spänning och ren glädje. Det berodde nog på att i radio-versionen togs det upp scener som inte finns i filmerna och inte i böckerna heller, det fyllde i en del luckor (som vad som hände när prinsessan Leia satt fängslad på Dödsstjärnan och Darth Vader ”förhörde” henne).

Jag vill absolut rekommendera att lyssna på radioversionen om ni inte redan gjort det (jag känner mig ju superseg då den funnits med sedan 1981!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × fyra =