SilverMagpies blogg

Månadens bok – januari 2019

Nya året börjar segt med läsningen, jag har bara läst ut en enda bok den här månaden så det var ju inget val. Men om jag hade haft några att välja på skulle den här boken nog kunnat bli vald ändå! Nämligen Ninja Timmy och staden av is av Henrik Tamm. Jag läste den högt för min son då det här en serie han tycker mycket om (men han är ingen bokslukare, direkt och vill inte läsa själv…).

Det här är den femte boken om ninjakatten Timmy, som bor i en värld som mycket påminner om vår men där djur och människor lever tillsammans och alla kan tala. Timmy sätter här iväg i ett luftskepp för att leta efter sin mamma, som försvann när han var riktigt liten. Med på resan följer vännerna Flores och Molly och de hamnar slutligen i Vitland, där affärsmannen von Stump får isen att smälta i sin själviska jakt på olja. Timmy måste stoppa honom innan alla som bor i Vitland blir hemlösa.

Jag tycker nog om de här böckerna nästan lika mycket som min son gör det. Att de är skrivna för barn hindrar inte, jag tycker att språket är fint och moget och passar både barn och vuxna. Inget är för enkelt eller för komplicerat. Att min son är så bevandrad i frågor om politik och klimathot att han ganska snabbt fattar vem von Stump ska representera, var ju mycket uppmuntrande det också! Tycker mycket om de fina illustrationerna, som gör läsandet ännu roligare.

Titel: Ninja Timmy och staden av is
Författare: Henrik Tamm
Förlag: Bonnier Carlsen
ISBN: 9789163899515

1 reaktion på “Månadens bok – januari 2019

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + 10 =