SilverMagpies blogg

Seniorkontroll!

I onsdags var det dags för Kittys seniorkontroll! Första gången, eftersom hon alltid varit så frisk att jag inte tyckt att det har behövts. Men nu tänkte jag att det nog ändå var dags att kolla henne riktigt noga.

Båda missarna iväg på cykeln, mamma var med och hjälpte till. Hade en tanke att de skulle vaccineras båda två också, men i samråd med veterinären beslöt vi oss för att vänta med det till våren. I alla fall fick Musse lite träning i miljöombyte, han gillar inte utflykter alls, men veterinären måste han ändå till då och då.

I väntrummet kunde vi släppa ut Kitty, hon är så lugn och trygg av sig så hon gick runt i kattväntrummet en stund innan hon hoppade upp på en hylla där hon kunde titta ut genom ett fönster som visade receptionen och resten av väntrummet. Musse inte fullt så glad, men mådde bättre när jag satte hans bur i fönstret så att han kunde titta ut.

Inne hos veterinären blev det en väldigt noggrann kontroll av lilla Kitty, som var så lugn och lät människan klämma och känna och titta hur mycket som helst. Först när hon började dra i benen som Kitty morrade lite, men det kan också ha att göra med att vi släppte ut Musse ur buren så han kunde gå runt och undersöka rummet.

Sist men inte minst var det dags för blodprov, och tog de ut henne ur rummet och lämnade mig, mamma och Musse ensamma. Det kändes i hjärtat! Men hon kom tillbaka med ett litet rött bandage och med orden att det hade gått så bra så 🙂.

Dags att cykla hem igen. Det gick bra, sista biten hem lade sig Musse till ro i korgen också, och väl hemma gick båda missarna direkt till köket och ville ha mat, haha!

Bara en timme senare ringde veterinären om provsvaren från blodprovet, och Kitty är en fullt frisk och kry 11-åring! Känns jätteskönt!

Musse verkar ha glömt alltsammans, Kitty ägnar mesta tiden åt att tvätta sig. Det har varit ett väldigt bestyr att få ordning på pälsen efter denna behandling!

Kitty med bandage

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 − 2 =