SilverMagpies blogg

Skönheten & Odjuret

Ikväll var jag på bio med mamma. Det är väldigt sällan jag går på bio (senaste var The Force Awakens) men det här var en av mina stora barnfavoriter och något jag har sett fram emot väldigt länge!

Väldigt bra film tyckte jag! Det var spännande, roligt, småläskigt och vackert. Underbara kostymer (även om den gula klänningen inte såg helt rätt ut), bra sång och det hände lite mer än i den tecknade versionen. Kändes som att Disney nu tagit sig tid att utveckla några idéer som redan i den tecknade var mycket bra. Jag tittade väldigt ofta på filmen som barn (var nog min favoritfilm), så mina egna minnen gjorde det hela mer känslosamt tror jag. Jag har visserligen blivit väldigt känslig det senaste halvåret och gråter för minsta lilla och ja, tårarna strömmade till även nu. Allt som är sorgligt, fint och vackert får mig att gråta nuförtiden! Jag identifierade mig hur som helst med Belle som barn, då hon älskar böcker. Min favoritscen var när hon fick hela biblioteket i gåva av Odjuret 🙂.

Förstod däremot inte grejen med boken som gjorde att de plötsligt hamnade i Paris… Och något som chockade mig var när Odjuret började sjunga – jag väntade mig ett avgrundsvrål av sorg och vanmakt!

3 reaktioner på “Skönheten & Odjuret

  1. Hoppas att kunna gå och se den snart. Just nu tryter det i kassan. Den verkar underbar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 2 =