SilverMagpies blogg

Slut med godis

Lättare sagt än gjort och extra lätt att säga nu när jag ätit en bytta Ben & Jerrys helt själv fastän jag är laktoskänslig och därmed känner att min mage vill ge mig en smäll på käften som straff för min dumhet.

Men egentligen är det inte först och främst hälsan jag tänker på utan min plånbok. Jag tjänar inte så där jättemycket, jobbar ungefär 80 % och då är inte ens heltidslönen mycket att hurra för. Försökte räkna ut hur mycket jag lägger på godis varje år vilket inte är det lättaste när jag inte har kvitton kvar. Men jag tänker att jag nog är som genomsnittsmänniskan som enligt SCB spenderar ungefär 3 000 kronor på sötsaker varje år (se länk här). Lägger jag till min son kanske det blir lite mer. Så nu inför jag godisstopp. Ingen mer glass, läsk eller choklad (choklad är i stort sett det enda jag köper i ren godisväg). Vill jag ha något gott på helgen kan jag faktiskt baka något. Ingredienser brukar alltid finnas hemma till något och då slipper jag dessutom konstiga E-nummer och kan kontrollera själv hur mycket socker jag använder.

Får se hur länge beslutet håller i sig men jag ska verkligen försöka hålla det här löftet! Min son kommer väl bli sådär lagom glad på mig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 × 5 =